Kampregels

Kampregels zijn geen doel op zich. Ze zijn bedoeld om er voor te zorgen dat iedereen een veilig en gezellig kamp heeft. Bij inschrijving van het kamp gaan ouders en kinderen van te voren akkoord met de regels.

Kampregels (gelden ook voor activiteitenweek)
  • De slaapkamers zijn alleen bedoeld om te slapen en iedereen heeft een eigen slaapplaats. Dit betekent dat je niet op andere slaapkamers hoeft te komen. Overdag ben je alleen op de slaapkamer met toestemming van de leiding.

  • Houdt je aan de regels van de kampplaats. Dit wil zeggen dat je niet zonder toestemming in ruimtes komt; dit geldt vooral voor de keuken.

  • Heb respect voor de omgeving. Ruim afval op in de daarvoor bestemde plaatsen. Geniet van de natuur en verniel deze niet. Het is nog mooier als je de natuur schoner achterlaat dan dat je deze aantreft.

  • Heb respect voor de spullen van een ander. Gebruik andermans spullen alleen als je dit gevraagd hebt. Behandel andermans spullen (ook die van het kamp) alsof deze van jezelf zijn. Geef de geleende spullen op de afgesproken tijd terug.


  • Heb respect voor de ander. Ga met iedereen om zoals je wilt dat er met jou wordt omgegaan. Zorg ervoor dat iedereen een leuk kamp heeft.

  • Geniet van het kamp. Zorg dat je uitgerust en met veel plezier aan de activiteiten deelneemt. Ben op tijd aanwezig zodat we niet op jou moeten wachten.

  • Luister naar de leiding. Zij willen er voor zorgen dat iedereen een fijn en veilig kamp heeft. Help de leiding als ze daar om vragen.

  • Als je ergens mee zit, jij je even verveelt (wat we ons bijna niet kunnen voorstellen) of als je iets vervelend vindt, blijf er niet mee zitten. Kom gerust naar de leiding. Zij zijn er om jullie een leuk kamp te bezorgen.

Als we met zijn allen proberen deze afspraken met elkaar na te komen, heeft iedereen een leuk kamp.


Mobiele telefoons, MP3/4, portable spelcomputers

We zijn met elkaar een week op weg. De kampstaf vindt het SAMEN spelen een héél belangrijk en zinvol onderdeel voor de sfeer op het kamp. Hierbij passen eigenlijk geen elektronische apparaten. Er is op kamp meer dan genoeg te doen voor iedereen. Daarom vragen we met klem om 'de schermpjes thuis te laten. Indien men even naar huis wil bellen, mag men een telefoon van de leiding gebruiken.

Mobiele telefoons
Als je telefoon toch niet zonder jou kan, en je besluit deze toch mee te nemen, spreken we af dat deze niet gebruikt worden tijdens de gezamenlijke activiteiten (spellen en eten). Wil je snel een foto maken, mag dat, maar alleen als je deze deelt met de leiding zodat iedereen hier plezier van heeft.
De leiding is niet van plan om op jullie telefoons te passen (tenzij jij je niet aan de afspraken houdt en deze toch gebruikt tijdens de gezamenlijke activiteiten). Het meenemen van mobiele telefoons gebeurt volledig op eigen risico!